keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Terveyden asiallaHS: Pekka Puska sai Pepsin vetämään sokerilimsat pois

4 kommenttia:

 1. Mitään kytköksiä Kepuuun tästä ei varmaan löydetä vaikka sokerijuurikastuotanto onkin miltei tyystin nyysitty Suomesta? Minkä huussintakusissa aspartaamia tuotetaan kun se on kuitenkin tiiviimpi ja vähemmän tilaa vievä aine kuin Pulmu tai Sirkku?

  P.Puska on keskustalainen, tai ainakin vielä 1980-luvulla oli. Apurahoja ja muita on virrannut myös hänen järjestämissään tutkimusprojekteissa hirveät määrät, ja varmaan kaikki ovat menneet siihen, mihin niitä on haettukin ja myönnetty. Eikä yhtään roposta vaalikiertuekesteissä, paitsi yhden kerran Nurmeksen Bomballa kun sulaläskilautasen vieressä olut ja shamppakalja virtasi...

  Tässähän tulee mieleen toinenkin kepulaisprofessori, nyt jo tutkimusten kartalta hävinnyt professori Riekkinen Kuopiosta joka kärysi siitä, että laittoi saamiaan tutkimusmiljoonia myös omien liivintaskujensa ja alkkareidensa kuminauhojen suuveeksi kun valvova silmä vältti. Olin muutaman kerran seuraamassa hänen luennollaan terästettyjä kepulaisten vaalikiertueita juttuvinkkien toivossa ja olisihan niitä sitten pian ilmaantunut, mutta kyllästyin siihen ylipirteyteen, joka paikalla vallitsi.

  VastaaPoista
 2. Sokerijuomat lihottavat kyllä, mutta paskanmakuisen aspartaamin suhteen voinee tuntea epäluuloa, ainakin vastaväitteitä sen vaarattomuuteen on esitetty.

  Mielenkiintoinen tiedotus jutussa kuitenkin on; Pekka Puska kertoo avoimen suulaasti loisteliaasta triumphistaan.

  On tietysti mahdollista, että Pepsi Inc on tässä tajunnut oman haitallisuutensa ja sen vuoksi vetäytyy vapaaehtoisesti tyystin markkinoilta.

  Muuten olen sitä mieltä, ettei Pepsi kelpaa edes lantringiksi.

  VastaaPoista
 3. Luin vasta nyt, saavuttuani kotiin Joesuun suunnalta, tuon Hesarin jutun Pepsin ja Puskan välisestä sovusta kiittelyineen. Jotenkin huvittava uutinen, imelä kertakaikkiaan.

  Kertasin kuitenkin täältä aspartaamista:

  http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/elintarviketietoa/lisaaineet/aspartaami/

  Eli ei ainakaan EVIRA:n mukaan pitäisi mitään terveydelle ongelmaista olla jos ei nyt kilotolokulla kitaansa sitä ahda. Kuten on voinkin suhteen.

  Mutta ä´älle se makeutusaine maistuu. Tiedä sitten, olisiko se luonnollinen maku jos sitä penskasta saakka olisi makeutukseen käytetty?

  Minulla itselläni on mikkeliläisestä vanhojen tavaroiden osto-ja myyntiliikkeestä hankitut sokerisakset ja niillä napsaisen Sirkun vähintään neljään osaan ja yksi riittää yleensä kahvikupillista kohti, senkin puolitan usein hampaissani. Kyläillessä ei sakset ole mukana, mutta koetan aina murtaa sokeripalan kappaleiksi nyrkissäni ja loput sokuripalan jätökset jäävät yleensä kahvikupin viereen, ja tämä tapani tiedetään.

  Kerran pistäydyin serkkuni maatalossa kylässä. Join kahvit vain ja lähdin matkoihini. Päiväunilla ollut talon pienin oli sitten herännyt ja tullut silmiään hieroen tupakeittiöön näin lausuen: "Valtsu on kääny kylässä, on natusia pöyvänlaijalla..."

  VastaaPoista
 4. Noin kymmenen vanhana latoin jostain käsiini saamia makeutusainepillereitä muutaman faijan avattuun kaljapurkkiin.

  Ilmeestä päätellen oli todellakin aika makeaa ja epäilyksetkin ohjautuivat onneksi taaperoiässä olevaan pikkuveljeeni.

  VastaaPoista

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)