tiistai 13. lokakuuta 2009

Alatalo salissa


 Mikko Alatalo 


Keskeytet. yhdyntä-nimisestä yhtyeestä ponkaissut Mikko Alatalo on päässyt pitkälle. Hän on päässyt Suomen valtiopäiväedustajien armoitettuun, mutta turhan suurilukuiseen joukkoon.

Mikkoa ei missään tapauksessa pidä erehtyä luulemaan pelkäksi julkkisedustajaksi, sillä hän on tullut tunnetuksi voimakkaista kannanotoistaan maaseudun ja sen väestön puolesta.

Uuninpankopoikia ja maalaisisäntiä hän on patistanut huolehtimaan intiimihygieniastaan kertomalla maalaisen olevan hyvä käyttää deodoranttia, koska se on hauskaa. 

Samojen ryhmien liikalihavuutta vastaan hän on taistellut argumentilla: trikoo-pukine näyttää rumalta isokokoisen ihmisen yllä. Myös alkoholismin vastaiseen työhön hän on osallistunut heläyttämällä heleällä tytön äänellään: "Sähän haisetkin viinalle."

Kaiken aikaa Alatalo on toiminut myös muusikkona. Valtiopäiväedustajan nyt jo toista kautta jatkuva työ ei ole sitä häirinnyt, koska levyjä on pukannut tappavaan tahtiin. 

Tähän mennessä suurimman sävelteoksensa "Puuhamaa" hän kuitenkin teki jo aikaa sitten, vielä haaveillessaan paikasta kansakunnan kerman joukossa. Teoksen sanoituksessa, jota sävelkulku hienosti myötäilee, hän viiltävän analyyttisesti tarkastelee parlamentin toimintaa: "...se on jännä paikka, siellä vietät koko päivän iloisen."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Juttujani ei ole pakko uskoa – »enhän niitä usko itsekään», sanoi entinen eukko.(Rabelais: Pantagruel)